maandag 14 mei 2012

Kaart Antigua en Barbuda en Saint John’s, kleine Antillen

Kaart Antigua en Barbuda in het Caribisch gebied: CIA
Antigua en Barbuda is een eilandstaat in Amerika, in het oostelijk deel van de Caribische Zee, met 81.799 inwoners (2011). De hoofdstad is Saint John’s en de officiële taal van het land is Engels.

Antigua en Barbuda bestaat uit de eilanden Antigua en Barbuda en enkele tientallen kleinere eilanden, waaronder Redonda en Cinnamon, en rotspunten. De eilanden maken deel uit van de Bovenwindse Eilanden in de Kleine Antillen.

De eilandstaat ligt ten noorden van het Franse Guadeloupe, ten noordwesten van het Britse Montserrat en ten westen van de eilandstaat Saint Kitts en Nevis. Ten noordoosten liggen Saint-Barthélemy en Sint-Maarten.

Ten westen van de eilanden ligt de Caribische Zee, ten oosten ligt de Atlantische Oceaan.

Antigua werd in 1493 door Europa ontdekt door Columbus. Het werd in 1628 gekoloniseerd door de Engelsen. In 1632 volgde de kolonisatie van Barbuda.

Antigua en Barbuda werd op 1 november 1981 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De Britse vorstin Elizabeth II is het staatshoofd. Het land is lid van het Brits Gemenebest.

De bevolking van de eilanden is voor het groostte deel van Afro-Caribische afkomst.

De belangrijkste bron van inkomsten voor het land is het toerisme. Verder produceert het land tropische gewassen.

Steden Antigua en Barbuda
Naast de hoofdstad Saint John's zijn een aantal andere steden op de eilanden: Codrington, All Saints, Liberta, Potter's Village, Bolans, Swetes, Seaview Farm, Pigotts, Parham, Clare Hall.

Saint John's heeft een haven. Het vliegveld heet Vere Bird.

Antigua en Barbuda grootste plaatsen: kaart CIA